Jp Morgan Chase blok zincir ve kripto paralar üzerindeki çalışmalarına yoğunlaştırmaya karar verdi. Kripto paralardaki karlılık oranlarının yüksekliğini kabul eden banka kendi stabil kripto parasını çıkardı ve kullanmaya başladı.

Sınır ötesi ödemeler için düşük işlem ücretlerine sahip bir değere endekslenmiş stabil (sabit) kripto parasını çıkaran JP Morgan kendi projelerini 1.5 yıl sonra faaliyete geçirmiş bulunmaktadırlar. Daha fazla  müşterisinin kripto para kullanmak isteyeceğini düşünen banka bu işlemler için bir hayli çalışan istihdam etmiş durumdadır.

Araştırma ve geliştirme faaliyetleri 1.5 yılı bir aşkın süredir devam eden JP Morgan sektörde ne kadar çok sabit kripto para olduğuna ve şirketlerin de bunu çıkardığına dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde Paxos ile işbirliği açıklayan Paypal‘ın da bu potansiyeli görerek adımlar atması bir çok insanı bu alana çekmektedir. Kuşkusuz şirketler müşterilerine daha iyi bir hizmet verebilmek adına bu adımları atmaktadırlar.

 JP Morgan ödemelerde sabit kripto paraların bir adım öne geçebileceğinden ve maliyetleri sebebiyle bir adım önde olduğundan dolayı böyle bir adım atmış gibi duruyor.

Jp morgan Liink olarak adlandırdıkları bu platformda sınır ödemeleri yapmaktadır. Uluslararası ödemelerde kullanılan bu ağın günlük hacmi ise 6 trilyon dolar civarındadır.

Banka ayrıca eskimiş milyonlarda çek senetlerininde blok zincir teknolojisi ile saklanacağını ve bunun için çalışmalar yaptıklarını belirtmişlerdir. Blok zincir kullanımının artması ile birlikte maliyetlerin düşeceğini söyleyen banka maliyetlerini 4 te 1 oranına kadar geriletmesini beklemektedir.

JP Morgan CDBC adını verdiğimiz Merkez Bankası kripto paralarına da güveniyor. Merkez Bankalarının CDBC araştırma ve geliştirme faaliyetlerini destekleyeceklerini belirten banka önümüzdeki senelerde CBBC kullanımının ”artacağını” düşünmektedir.

Blok zinciri teknolojisinin kullanımın artması ile birlikte insanların daha fazla bu alana yöneleceği ve şirketlerinde kendini yenileme ihtiyacı içerisinde olacakları ise gözden kaçınılmaz bir nokta gibi duruyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz