Merkezsiz anahtar yönetim sistemi çözümü olan NuCypher, NuCypherDAO (merkezsiz özerk topluluklar) tarafından yönetilir. Gizliliğe önem veren uygulamalar için, kriptografik bir alt yapı sunar. Verilerin güvenli depolanmasını, paylaşılmasını ve değiştirilmesini gerektiren kullanım durumlarına çözüm geliştiren bu kripto para, artık özel verilerin daha fazla korunmasına ve kontrolüne olanak tanıyan halka açık blok zincirleri üzerine kurulabilmesinin önünü açıyor.
NuCypher KMS, merkezi bir hizmet sağlayıcıya güvenmeye gerek kalmadan, şifreleme ve kriptografik erişim kontrolleri sağlar. Şifrelenmiş verilerin yeniden erişimine izin vermek için son teknoloji olarak proxy yeniden şifreleme teknolojisini kullanır. Bu, merkezi olmayan bir ağın, özel anahtarlara veya düz metin verilerine erişmeden anahtar yönetim işlemleri sağlamasına olanak tanır.
NuCypher Ağı, gizli anahtar yönetimi ve dinamik erişim kontrolü için erişilebilir, sezgisel ve genişletilebilir çalışma zamanları ve arayüzler sağlar.
NuCypher DAO, çeşitli ağ parametrelerini (ör. Ücret aralıkları, kesinti cezaları, vb.) Kontrol eder ve sözleşme yükseltmelerini doğrular.
Ağdaki düğümler, enflasyon (NU koinleri) ve ağ kullanıcıları (ETH) tarafından ödenen ücretlerin bir kombinasyonu yoluyla teşvik edilir. Ağda bir düğüm çalıştırmak için NU ERC-20 “çalışma jetonunun” stake edilmesi gerekir. Bu pay, işi gerçekleştiren düğümlere tahsis ederek ağı koordine etmek için ve kötü niyetli veya yanlış davranışları caydırmak için teminat olarak kullanılır.
Kripto paralar içerisinde şifrelemeye dair çözümler her zaman geliştirilmiştir. Fakat NuCypher sahip olduğu blok zincir teknolojisi ile diğer şifreleme projelerinden ayrılmaktadır. Uygulamalar özelinde bir çok şifreleme tekniği geliştirmiş olan bu proje bir çok borsada listelenmiştir.
Merkezsiz uygulamalara ağ çözümü sunan bu teknoloji, yeni çağda sansüre karşı bir tür çözüm geliştirmiştir. Dijtalleşen dünyada her hangi bir otoriteden izin almadan, hizmet sunan veya hizmet veren esnek sistemler yaratmaya çalışan bu kripto para projesi adından bahsettireceğe benziyor.
İlerleyen süreçte bilgi işlem hizmetlerinin dahi merkezsiz olmasını isteyen bu proje kuşkusuz yeni çözümler geliştirmeye devam edecektir.
Eşten eşe (P2P) ağların gelişmesi ile birlikte bu tür hayallerin önü açıldı. Kripto para birimleri ve blok zinciri teknolojisi, hizmet sağlayıcılarını ödüllendirmek için merkezi olmayan bir ödeme mekanizması ve sistem çalışmalarını denetlemek için yalnızca ek bir günlük sağlayarak bu eğilimi hızlandırdı.
Katılımcıların kaynakları güvenli ve verimli bir şekilde ticaretini yapmalarına izin veren merkezi olmayan ekosistemler kurmayı hayal eden bu proje, aslında Ethereum ve Bitcoin gibi kripto paraların madencilik ödülleri, işlem ücretleri, depolama, hesaplama ve bant genişliği güçlerinin ticaretlerinin yapıldığı kripto para piyasasında bilgi işlem hizmetlerini ”merkezsiz bir dünyaya” kavuşturmak istemesi ise oldukça etkileyici bir vizyondur.
Özetlemek gerekirsee; blok zincir teknolojisinin gelişiminin henüz başındayız. Her yeni gün yeni bir blockchain çözümü hayata geçiyor. Hal böyle olunca bu tür çözümler üreten projelerin sınırı sadece ”sınırsız bir gökyüzü”.