yeni dünya yeni hayat

Merkezi olmayan teknoloji olan blokzincir teknolojisi gelmiş geçmiş her şeye meydan okuyor. Merkezsiz Finans (DeFi), finansal sistemin geleceği rolünü üstleniyor. Hayatımıza her geçen gün sirayet eden bu teknolojiyi ve nasıl çalıştığını anlamak Yeni Dünya Düzeni’nini anlamakla eş değer hale geliyor.

Bu yeni Dünya’da cep telefonu veya bilgisayarınızla 7/24 paraya erişim aracısız, komisyonsuz ve merkezsiz sizin olacak. Açık kaynak kodlu bu yazılım ekosistemine yeni fikirleri olan herkes katkı yapabilecek ve Tüm Dünya yeni nesil teknolojilerin erişimine sahip olacak.

Merkezsiz Finans’ta Kilitlenen Kripto Para 100 Milyar Dolara Ulaştı!

Merkezsiz Finans’ta kilitlenen kripto miktarı Ethereum’un 2015’te çıkmasından 2019’a kadar 100 milyon dolar likiditeye ulaşmıştı. Fakat 2019 yılında merkezsiz finans projelerine olan ilgiyle beraber 2022’nin başına doğru 100 milyar dolara ulaştı. Bu yeni nesil teknolojiye olan talebin açık bir göstergesi.

Toplu değişimin şart olduğu gören bir çok insan Yeni Hayat için bir şeyler yapmaya çalışıyor ve bunu çalışmalarına yansıtıyor. Akademisyen, Ekonomist, Yazılımcı, Politikacı ve bir çok taraf bu gelişime ayak uydurmaya çalışıyor.

Regülasyon ve Düzenlemeler Merkezsiz Finans’ın Doğasına Aykırı

Kripto Sektöründe, çok konuşulan Regülasyon ve Düzenlemeler aslında bu sektörün doğasına aykırı. Çünkü merkezi olmayan teknolojiler üretirken bunları herhangi bir denetime sokmak ve bunlar ile ilgili sınırlamalar koymak pek mümkün olmuyor. Bu da aslında serbest piyasa teriminin anlamını kavramamızı sağlıyor. ”ALAN MEMNUN SATAN MEMNUN” diyebileceğimiz bu piyasada riskleri anlayabilmek ve hata yapmamak daha da önemli hale geliyor.

İnsanların dolandırılmamak için daha çok araştırma yapması ve teknolojinin gerçekliğini daha da çok sorgulamasına yol açıyor. İnsanlar düşünmeyi sevmez ve ilk duydukları şeye inanmak isterler. Bu içgüdüsel anlayışın önüne geçmek ise ancak insanların bilinçlenmesi ile hallolabilir.

Türkiye’de Merkezsiz Finans

Türkiye’de Merkezsiz Finans’ın yetersizliği açıkça gözüküyor. Merkezi olmayan bu sektöre olan ilgi artmış olsa da, araştırma düzeyinde ilgi çok azdır. Eğitim’de toptan seferberlik ve eğitim politikasının oluşturulmasının katkıları uzun vadede etkili olacaktır.

Kripto sektöründe Türkiye’de merkezi borsaların yüksek komisyonlar ile elde ettiği gelirler sade ve sadece Türk insanının Kripto’ya ulaşma arzusundan kaynaklanmaktadır. Merkezi sistemlerin gelişmesi yeterince geliştikten sonra Merkezi olmayan finans yönünde çalışmaların artışını da destekleyebilir. Çünkü tüm büyük merkezi kurumlar belirli bir düzeye geldikten sonra Merkezsiz Finans’a yönelim gerçekleştirmelidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz